Huawei stel nuwe bedryfstelsel bekend, mik vir internet-van-dinge-mark

David Kirton
3 Junie 2021

SHENZHEN, Sjina (Reuters) — Sjina se Huawei Technologies het Woensdag sy Harmony-bedryfstelsel vir slimfone bekendgestel as deel van sy poging om van Amerikaanse sanksies wat sy selfoononderneming belemmer het, te herstel.

Huawei sal HarmonyOS op geselekteerde slimfoonmodelle begin uitrol, wat gebruikers die kans bied om oor te skakel van die huidige bedryfstelsel wat op Google se Android-platform gebaseer is.

Die gebruik van HarmonyOS beteken dat die onderneming nie meer volledig op Android sal staatmaak nie. Amerikaanse sanksies het Alphabet Inc se Google verbied om tegniese ondersteuning aan nuwe Huawei-telefoonmodelle en toegang tot Google Mobile Services, die bundel ontwikkelingsdienste waarop die meeste Android-programme gebaseer is, te verskaf.

In plaas daarvan om 'n soortgelyke plaasvervanger te wees, bestempel Huawei HarmonyOS as 'n internet-van-dinge-platform, wat daarop gemik is om op ander toestelle soos skootrekenaars, slimhorlosies, motors en huishoudlike toestelle te werk en om hulle in staat tee stel om met mekaar te kommunikeer.

Die maatskappy het tydens 'n videobekendstelling vanaf sy hoofkwartier in Shenzhen verskeie nuwe produkte bekendgestel wat HarmonyOS gebruik, waaronder 'n tablet, 'n slimhorlosie en 'n skryfstif.

Die aanbieding is afgesluit met 'n voorskou vir die vlagskip P50-foon, wat se bekendstelling vertraag is "om redes waarvan almal bewus is", het Richard Yu, die uitvoerende hoof van Huawei se Consumer Business Group, gesê.

Huawei beoog om teen die einde van die jaar HarmonyOS op 200 miljoen slimfone en 100 miljoen derdepartytoestelle te hê, het Wang Chenglu, president van die sagtewareafdeling van Huawei Consumer Business Group, wat sedert 2016 Huawei se pogings lei om HarmonyOS te ontwikkel, gesê.

Wang het 'n dag vroeër op 'n mediaberigting gepraat en sy kommentaar was tot Woensdag onder verbod.

Sjina se voorste vervaardiger van telekommunikasietoerusting het hom in Mei 2019 op 'n Amerikaanse handelslys bevind weens kommer oor nasionale veiligheid. Huawei het herhaaldelik ontken dat hy 'n risiko is.

Die verbod het Huawei se selfoononderneming onder geweldige druk geplaas. Huawei was eens die wêreld se grootste slimfoonvervaardiger en beklee nou die sesde plek met 'n markaandeel van 4% in die eerste kwartaal.

Die aanbieding het geen nuwe slimfone bevat nie, hoewel daar in 'n persverklaring van die maatskappy gesê is dat twee ouer, duur modelle heruitgereik sal word.

Die maatskappy kyk daarna om sommige komponente soos batterye vir gebruikers met ouer telefone op te gradeer, het Yu gesê.

Maar Wang het gesê dat die maatskappy met HarmonyOS verder as slimfone kyk. Hy het gesê dat die slimfoonmark geplato het en dat slimfone die dominante toestel in mense se lewens bly hoofsaaklik omdat die meeste ontwikkelaars min ander platforms het om voor te ontwikkel.

In plaas daarvan is daar 'n behoefte aan 'n stelsel wat die gaping tussen toestelle oorbrug, het Wang gesê.

"Die probleem met bestaande bedryfstelsels is dat toestelle nie maklik gekoppel kan word nie." Gebruikers moet dikwels afsonderlike toeps aflaai om dinge te laat koppel, het Wang gesê.

"Maar Harmony kan toestelle in staat stel om 'n supertoestel te vorm deur met mekaar te verbind. Dit sal as een lêerstelsel, letterlik een toestel, fungeer," het Wang gesê.

Wang het gesê hy sal ander slimfoonvervaardigers wat HarmonyOS aanneem, verwelkom, maar voeg by Huawei sien groot geleenthede in die samewerking met vervaardigers van nieslimfoontoestelle.

Will Wong, 'n ontleder by IDC, het gesê dat dit nie vir Huawei noodsaaklik is dat ander slimfoonvervaardigers HarmonyOS aanneem nie.

"(Maar) vir Huawei om sy ambisie te bereik, is dit belangrik om ander elektroniese handelsmerke en selfs motorvervaardigers te kry om die bedryfstelsel te gebruik, en Sjina bied 'n gunstige markekosisteem om dit te bereik," het Wong gesê.

📞 📧 📝
Harvard

Kirton, David (3 Junie 2021). "Huawei stel nuwe bedryfstelsel bekend, mik vir internet-van-dinge-mark". Die Telegraaf. <https://www.telegraaf.co.za/2021/06/03/huawei-stel-nuwe-bedryfstelsel-bekend-mik-vir-internet-van-dinge-mark>. Besoek op 20 September 2021.

Afrikaanse Wikipedia

<ref>{{siteer web |url=https://www.telegraaf.co.za/2021/06/03/huawei-stel-nuwe-bedryfstelsel-bekend-mik-vir-internet-van-dinge-mark |title=Huawei stel nuwe bedryfstelsel bekend, mik vir internet-van-dinge-mark |naam1=David |van1=Kirton |webwerf=[[Die Telegraaf]] |datum=3 Junie 2021 |toegangsdatum=20 September 2021 |taal=af}}</ref>

Engelse Wikipedia

<ref>{{cite web |url=https://www.telegraaf.co.za/2021/06/03/huawei-stel-nuwe-bedryfstelsel-bekend-mik-vir-internet-van-dinge-mark |title=Huawei stel nuwe bedryfstelsel bekend, mik vir internet-van-dinge-mark |first1=David |last1=Kirton |website=[[Die Telegraaf]] |date=2021-06-03 |access-date=2021-09-20 |lang=af}}</ref>