Navo beperk Belarus se toegang tot hoofkantoor

Sabine Siebold en Robin Emmott
31 Mei 2021

BRUSSEL (Reuters) — Jens Stoltenberg, sekretaris-generaal van Navo, het Maandag gesê dat toegang deur die personeel van die diplomatieke sending van Belarus tot die alliansie se hoofkantoor beperk gaan word na die gedwonge landing van 'n passasiersvliegtuig deur Minsk.

Belarus is nie 'n lid van Navo nie, maar het sedert 1992 na die val van die Sowjetunie bande met die militêre alliansie en handhaaf sedert 1998 'n diplomatieke sending na Navo.

Belarussiese personeel kan seminare en vergaderings by Navo en in Navo-lidlande bywoon as deel van 'n samewerkingsvennootskap wat kwessies soos wapenbeheer en militêre onderwys aanpak.

"Ons het besluit om Belarussiese personeel se toegang tot die Navo-hoofkwartier te beperk," het Stoltenberg op 'n nuuskonferensie gesê voor die vergaderings van die Navo-verdedigings- en buitelandse ministers Dinsdag, sonder om meer besonderhede te verskaf.

Die gedwonge landing van 'n Ryanair-vlug van Athene na Vilnius vroeër die maand deur Belarus om 'n andersdenkende joernalis in hegtenis te neem, het woede in die Weste veroorsaak.

'n Voorstel om Belarus van bilaterale Navo-samewerking, bekend as die Vennootskap vir die Vrede, te skors, is egter nie verlede week deur diplomate opgeneem nie, nadat Turkye die idee geblokkeer het uit vrees dat hulle Rusland, die naaste bondgenoot van Minsk, sou antagoniseer, het diplomate gesê.

📞 📧 📝
Harvard

Siebold, Sabine; Emmott, Robin (31 Mei 2021). "Navo beperk Belarus se toegang tot hoofkantoor". Die Telegraaf. <https://www.telegraaf.co.za/2021/05/31/navo-beperk-belarus-se-toegang-tot-hoofkantoor>. Besoek op 20 September 2021.

Afrikaanse Wikipedia

<ref>{{siteer web |url=https://www.telegraaf.co.za/2021/05/31/navo-beperk-belarus-se-toegang-tot-hoofkantoor |title=Navo beperk Belarus se toegang tot hoofkantoor |naam1=Sabine |van1=Siebold |naam2=Robin |van2=Emmott |webwerf=[[Die Telegraaf]] |datum=31 Mei 2021 |toegangsdatum=20 September 2021 |taal=af}}</ref>

Engelse Wikipedia

<ref>{{cite web |url=https://www.telegraaf.co.za/2021/05/31/navo-beperk-belarus-se-toegang-tot-hoofkantoor |title=Navo beperk Belarus se toegang tot hoofkantoor |first1=Sabine |last1=Siebold |first2=Robin |last2=Emmott |website=[[Die Telegraaf]] |date=2021-05-31 |access-date=2021-09-20 |lang=af}}</ref>